Изхвърлят Станишев от лидерския пост в БСП още на 26 юли!

Станишев

Кукловодът Карадимов излиза на сцената в защита на Сергей!

Знакови социалисти настояват отстраняването на Сергей Станишев да се случи най-късно на 26 юли. Това е била есенцията, която се е обсъждала на сбирката в къщата на „Димитър Благоев“.

На срещата известните представители на БСП начело с Румен Овчаров са настояли за свикването на незабавен конгрес, който да вземе главата на Станишев, дори в негово отсъствие.

Влиятелните кадри на БСП са се обединили около идеята, че партията трябва да има нов лидер преди мащабната сбирката на „Бузлуджа“.

„Само по този начин партията ще докаже, че не е подвластна на едноличните решения и, че не е авторитарна. Така, на 1 август ще застанем пречистени пред партийните ни другари“, обясни пред ПИК участник във вчерашната среща.

В момента Сергей Станишев води окопна война за оцеляването си.

Източници от „Позитано“ 20 твърдят, че все  още действащият лидер е подпомаган активно от известния като сив кардинал Росен Карадимов. Същият го съветваше активно и по времето, в което Станишев беше министър-председател.

Тогава Карадимов имаше собствен кабинет в сградата на Министерския съвет и често е имал срещи с високопоставени представители на държавата.

В момента Карадимов помагал на своя приятел Сергей за запазването на партийния му пост, твърдят високопоставени социалисти.

Според тях Карадимов имал и друга задача – заедно с Моника Станишева да направи всичко възможно за изчистването на негативния имидж на Станишев.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене