Музей на биоразнообразието отваря врати в Кресна

Мобилен музей на биоразнообразието официално отваря врати в Кресна утре. Откриването ще е в 13,00 часа на площад „Кресненско въстание”.

Създаването му е финансирано по проект проект „Виртуален и мобилен музей на биоразнообразието“ – Mobile Biodiversity”. Партньори по него са Община Кресна, Асоциация студентски медиен свят, Община Пагайо, Гърция, и организация D.E.P.A.N.

Тържественото откриване на мобилния музей ще стартира с празничен концерт, в който ще вземат участие талантливи, фолклорни изпълнители и творци.

Те ще представят магията на българската музика и танц. След това ще се разгледат  атрактивните мобилни съоръжения – изложбен център и обучителна стая на колела.

Музеят на биоразнообразието очаква всички млади и любознателни изследователи да се запознаят с очарованието на растителния и животински свят. Изложбеният център разполага с богата база данни за флората и фауната на България и Гърция и ще бъде отворен за посещение в 15:00 часа.

В обучителният център децата ще бъдат посрещнати от нашите лектори, които ще ги запознаят с редица застрашени видове и ще им разкажат за причините, поради които трябва да се пази природата и да се полагат грижи за нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене