Кирил Петков: България има шанс, мафията току-що загуби коалиционния си партньор

„Благодаря за огромната смелост на Радостин Василев, това бе министърът който се бореше с всичките си сили, за да пребори мафията в спорта. Въпреки че нямаше подкрепа от КПКОНПИ, заради нежеланието на Слави Трифонов да му помогнат“. Това заяви премиерът и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков на извънредна пресконференция на партията.

Премиерът изброи всички, които напуснаха ИТН днес, като има благодари – Георги Георгиев, Иво Атанасов, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов. „Днес видях едни смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец с неговите 20-годишни приятели като Орлин Алексиев и компания. Поздравявам ги. България има шанс, мафията току що загуби коалиционния си партньор“, заяви Петков.

„Когато тръгнахме по площадите, обещахме нулева толерантност към корупцията. През последните няколко месеца ние непрекъснато се опитваме да постигнем това обещание. Но законът за КПКОНПИ се бавеше 6 месеца, законът за правосъдната система и нейната промяна се бавеше, законът за европейския прокурор се бавеше. Винаги се бавеше от няколкото човека от ИТН“, обясни премиерът.

В пресконференция участва и съпредседателят на ПП Асен василев. „Всеки тук е дал клетва – да пази Конституцията и законите на страната и да се ръководи от интересите на гражданите. В нея няма партии, Държавата да се управлява от дианчета и фотьойлчета е причината да сме в батака, в който сме. България трябва да се управлява от нейните законни представители, а не от сценаристи, бивши премиери в джипки  или от почетни председатели в сараите“, категоричен бе Василев.

„Мафията днес загуби възможността да сформира правителство, ако не се събере мнозинство, отиваме на избори и хората там ще дадат вота си. Ако няма подкрепа, няма смисъл това правителство да го има“, допълни той.

По-рано спортният министър в оставка Радостин Василев и група народни представители от „Има такъв народ“ обясниха защо напускат партията на Слави Трифонов. До него бяха Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Деян Петков, Николай Радулов и Георги Георгиев.

Снимка: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене