Проф. Георги Михайлов, БСП: Най-полезният вариант за държавата е да имаме управление с ясно поставени цели

Необходимо е да се водят разговори, за да заработи парламентът, категоричен е социалистът

„Искам да се създаде възможност България да продължи да върви по своя път напред, каквото в момента виждам, че има огромни усилия да бъде направено. Според мен най-полезният вариант за държавата е да бъде съставено управление, което да си постави ясни цели, обозримо постижими, да ги представи на нацията, да защити тяхното приемане. След това на база постигнатото или не, да потърси доверието на нацията за своето управление по-нататък.“ Това заяви народният представител от БСП и заместник-председател на Здравната комисия в парламента проф. Георги Михайлов в ефира на NovaNews.

В предаването “Твоят ден“ социалистът обясни, че не може да си представи някоя партия да поеме отговорността да гласува против актуализацията на бюджета. „Тя най-вероятно ще мине, но това, което се случи подсказва, че част от т.нар “български елит“ има много хазартно отношение към собствената си нация“, коментира той.

По думите му както всичко останало, оттук нататък ще се обсъжда вариантът за програма до края на годината. „Необходимо е да се водят разговори, за да заработи парламентът. Видя се какво е без парламент миналата година“, каза още той и уточни, че в този диалог трябва да участват всички представители в Народното събрание. „Имам желание всички участници в политическия живот, които бяха членове на тази коалиция, да седнат спокойно помежду си и да обсъдят приоритетите на държавата в следващите 6-12 месеца и да постигнат споразумение. Също така да се обърнат към опозиционните сили, трябва да се търси всеки, който е представен в парламента“, обясни социалистът.

„Сега е време в интерес на държавата и в интерес на хората да бягаме от екзалтации, за да свършим работа на българския народ“, категоричен бе проф. Михайлов и допълни: „В момента хората са в летен период, имат изключително сериозни задачи във връзка с туризма, с българското селскостопанство. Предстои неясна зима по отношение на цената на енергийните източници и в момента да се тръгне към разрушаване на българския политически живот, това ще бъде изключително голяма обида за самия народ.“ Според депутата от левицата, който си позволи да го направи, ще бъде най-губещ на следващите политически избори.

Проф. Георги Михайлов обърна внимание за наличието на желание от хората, които стоят един срещу друг, максимално да се компрометират. „Това не е позитивно и не е градивно в политиката“, категоричен бе той.

„Имам опасение, че опитът за блокаж на политическия живот в момента, е свързан с няколко сериозни момента – реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост, по който трябва вече да започнат да се получават средствата и съдебната реформа, която се прави опит да бъде тотално блокирана“, каза още социалистът.

По думите му опитът да се вкара темата за Северна Македония в конфликтните теми съществува отдавна, вече от 6 месеца. Това е свързано със слухове, че ще бъде предаден националният интерес, но до момента не се е случило.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене