Ученици от Сандански със самостоятелна изложба в Дупница

Малките художници се представят с общо 33 абстрактни картини. 16 деца, възпитаници на групи по изобразително изкуство към Център за подкрепа за личностно развитие – Сандански, с ръководител Елена Каменарова, откриха своята изложба живопис под наслов „ХАРМОНИЯ & КОНТРАСТИ“ в зала „Джамията“ на Общинска художествена галерия в гр. Дупница.
Подготовката и специализиран курс по живопис, част от програмата за обучение, отнеха 6 месеца на усилен труд и упражнения.

Изложбата беше открита с професионален анализ на техните творби от проф. Драчев, който се запозна подробно с картините на всички ученици, водейки си дневник със записки на видяното. Той сподели своето очарование и окуражи персонално всеки от бъдещите художници на град Сандански.

Децата осъществиха творческа среща с школа по китара към НЧ „Никола Вапцаров-1866“, Благоевград, с ръководител Тодор Язовалийски, които изпълниха специално подбрани за случая произведения на класическа китара. Димитър Димитров от школата по китара към НЧ „Отец Паисий-1919“, гр. Сандански и участник в изложбата, също поздрави гостите с изпълнение на класическа китара.

Изложбата може да бъде видяна и през следващата седмица. Малките художници с трепет споделят своята огромна радост от възможността да покажат своите таланти на това събитие, като получиха и грамоти.

С надежда да се представят достойно скоро и в град Сандански и много положително емоции от преживяното, децата участваха пълноценно в цялостния процес на подготовка на задача върху плато и в акрилна техника, поставяне на наименование, композиция и концепция на картините, подреждане и откриване, един незаменим опит в тяхното културно израстване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене