Д-р Хасан Адемов: Вместо да предложат политики, партиите във властта си извадиха кирливите ризи. Агонията вероятно ще доведе до избори!

Не само министрите от „Има такъв народ“, но и целият Министерски съвет трябва да подаде оставка, тъй като в момента това е най-добрата антикризисна мярка за България. Това заяви в интервю за предаването „Офанзива“ по НоваНюз народният представител от ДПС и заместник-председател на парламентарната социална комисия д-р Хасан Адемов.

„Няма вариант в Конституцията да се работи без министри. Структурата на Министерския съвет трябва да бъде гласувана. Но нека не изпреварваме събитията. Първо тези министри от „Има такъв народ“ трябва да подадат оставки. Ние от ДПС заявяваме, че и целият Министерски съвет трябва да подаде оставка. Това според нас е на практика най-добрата антикризисна мярка – от всички, които са предложени досега от Министерския съвет“, подчерта д-р Адемов в отговор на въпрос би ли подкрепила партията му персонални промени в правителството или ще има вариант да се работи без министри.

Нито един от проблемите в държавата не е решен на този етап. Напротив – със своите действия правителството причинява повече кризи. В момента създаде и политическа криза, категоричен бе д-р Хасан Адемов.

Случващото се в момента е страхотен удар по държавността, смята депутатът от ДПС. „Институциите в България са поставени пред сериозно изпитание. Поставена пред изпитание е и бюджетната процедура. Не на последно място – вместо да говорят за политики, те извадиха кирливите ризи и започнаха да се замерят и то на тема корупция”, посочи той.

Нулевата толерантност към корупцията беше основното мото на тяхното идване на власт, а се оказа, че именно корупцията разделя отделните формации в управляващата коалиция. Вместо да ги разделят идеологически проблеми по отделните политики – оказа се, че корупцията е в основата не техните проблеми”, посочи бившият социален министър.

Агонията най-вероятно ще доведе до избори. Защото четворната коалиция не се справи с нито един проблем, с нито едно предизвикателство, тъкмо обратното.  Разводът, който реализираха в рамките само на 6 месеца, е показателен за това, че те не са подготвени за властта. Нямат и необходимата коалиционна култура, нито експертизата, за да могат да отговорят на предизвикателствата”, подчерта народният представител от ДПС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене