Съдът наложи постоянен арест и за втория перничанин от трафикиралата 4.3 т кокаин банда „Клан дел Голфо“

Пернишкият окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на С. Г. Савов /50 г./. Той бе задържан в дома си след издадена европейска заповед за арест във връзка с трафик на наркотични и психотропни вещества. Савов е вторият перничанин, задържан във връзка с бандата „Клан дел Голфо“, вкарала 4,3 тона кокаин от Латинска Америка с цена на черния пазар 240 млн. евро. Пред съда той е отрекъл да има вина. Мярката за неотклонение „задържане под стража“ Савов ще обжалва пред по-горна инстанция.
Другият перничанин, който бе задържан на летището в София – Божидар Кръстановq също е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той също ще обжалва ареста.
Във връзка с проведената операция бяха задържани 38 души от 6 държави – Италия, Словения, Хърватия, България, Нидерландия и Колумбия. Следствените действия са продължили повече от година и в тях са се включили колумбийските правораздавателни органи и службите за сигурност на САЩ. Освен кокаин, властите са конфискували и 1,85 милиона евро в брой.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене