Бербатов: Оставка на ръководството на БФС! Колко още ще чакаме? ВИДЕО

Искаме свикване на честен обединителен конгрес, който да избере нов легитимен президент на футбола ни

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов използва официалния си профил във „Фейсбук“, за да се обърне към футболната общност. Той призова хората да не бъдат безразлични и да поискат промяна в родния футбол.

„След снощния двубой (б.р. – срамното 1:1 с Гибралтар) думите са излишни, но действията са наложителни. Единственото правилно действие в случая е оставка на сегашното ръководство на БФС. 15-годишното им управление ни доведе дотук. Липсата на адекватна и професионална работа с децата през последните 15 години ни доведе дотук.

Призовавам цялата футболна общност – нека не бъдем безразлични! Пасивността също е позиция. Няма значение кой от кой отбор е, всички сме българи. Всички имаме деца и всички желаем бъдеще за тях тук, в България. Обръщам се към всеки футболен деятел и фен, всеки родител, чието дете тренира футбол, всеки работещ и желаещ да се развива във футбола.

Хора, не бъдете безразлични! Изразявайте своето мнение и се борете за бъдещето на своите деца, които искат да играят футбол. Пожелайте промяна!

Въпросите са много. Колко още ще чакаме? Защо избягваме проблемите и тяхното решаване? Искаме ли тази агония да продължава? Къде е моралът? Къде е професионализмът? Къде са решенията? След всеки мач чуваме едно и също от управляващите футбола ни: „Това са ни възможностите“.

Време е да се даде шанс на хора с други възможности, друга визия и отношение към управлението на футбола. Черно тото, снимкови доказателства с шефовете на черното тото, корупция, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика и развитие на футбола и децата ни.

Искаме оставката на сегашното ръководство на БФС и свикване на честен обединителен конгрес, който да избере нов легитимен президент на БФС“, сподели Бербатов в социалните мрежи.

 

https://blitz.bg/sport/berbatov-life/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене