Започна четиридневният спортен празник на „Бачиново”

105999-OIC-sport-01Спортен празник за учениците от Благоевград и региона организира Областен информационен център. Празникът изпълнен с много игри е част от национална инициатива на мрежата от 28 информационни центъра, и се провежда едновременно на територията на цялата страна от днес до 17 октомври.

Десетки ученици се включиха в първия ден от спортния празник организиран от Областен информационен център – Благоевград. Проявите, които са под надслов „Да спортуваме ЗАЕДНО“, продължават до края на седмицата на въжения парк Коколандия разположен в парк „Бачиново”.

 „Спортният празник е част от национална инициатива на Мрежата от 28 информационни центъра, която се провежда тази седмица и е под мотото „Да спортуваме заедно”. Инициативата се провежда едновременно във всички общини в цялата страна и в нея са включени са над 150 вида спорт”, каза Теменужка Стамболиева, управител на ОИЦ – Благоевград.

Спортният празник за децата мина под егидата на община Благоевград.

„Спортът е нещото, което обединява, калява, кара ни да бъдем по-силни, да се превъзмогваме. Самата аз съм бивша спортистка и много се гордея с това. Спортът дава качества , които нищо друго не може да ви даде”, заяви Христина Шопова, директор дирекция „Хуманитарни дейности.

Акцент на празника в парк „Бачиново“ беше ново изграденият въжен парк „Коколандия“. В допълнение, младежите имаха възможност да се включат и в различни масови игри като щафета, футбол, народна топка, теглене на въже и други.

В първия ден от инициативата се включиха ученици от всички благоевградски училища. Инициативата „Да спортуваме ЗАЕДНО“ се провежда в рамките на 4 дни, както утре гости на ОИЦ и парк „Коколандия” ще бъдат  ученици от училища в общините Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово, Гърмен, а в следва

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене