В смолянския квартал Устово стартират дарителска кампания видеонаблюдение

Инициативен комитет „ЗА УСТОВО“, Сдружение „Родопски хайдути“ и Първи дамски клуб за развитие на община Смолян стартираха кампания за набиране на средства, с които да се закупи и постави видеонаблюдение. Според инициаторите така ще се опазят културни ценности в центъра на квартал Устово от вандалски прояви.

Наскоро каменния паметник на площад „Възраждане“ осъмна надраскан с флумастер, който не може да се изчисти. Драсканици има и по паметника на генерал Черявин на площада.

„Това са може би непълнолетни, малки деца, но няма значение, това все пак е паметник на културата от местно значение. И ние искаме да направим тази инициатива, за да може и хората да бъдат по-спокойни. Идеята е да се съберат средства за закупуване и поставяне на видеонаблюдение. За да може полицията също да ползва тези камери, затова сме влезли в контакт и искаме да се създаде такава работна група, за да се уточнят точно техническите параметри на всички тези устройства и за да се направи наистина нещо, което наистина хората ще се възползват от него, каза Манол Ружинов от Сдружение „Родопски хайдути“.

“При монтирани близо 160 камери в община Смолян, в Устово няма и ние се надяваме чрез нашето изграждане на видеонаблюдение на централната част да поставим основата на изграждане на цялостно видеонаблюдение на публичните части“, каза бившият директор на ОД на МВР Кирил Хаджихристев, който е сред инициаторите.

За събирането на даренията ще се разкрие дарителска сметка, ще се поставят и кутии в търговски обекти.

„Предвиждаме повече варианти за събиране на дарения, за да можем да улесним всички граждани, неправителствени организации и въобще който желае да участва в тази кампания да има възможност да дари тези средства. Събраните дарения ще се разходват прозрачно и за всичко ще има отчети“, каза Екатерина Станчева – председател на Първи дамски клуб.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене