Авиоексперт с неочаквани разкрития за самолета-фантом, кацнал у нас: Това не е случаен и любителски полет ВИДЕО

Според Ангел Борисов най-срамното за България е, че военновъздушните ни сили не са реагирали

Самолетът нарушител, който навлезе във въздушното пространство на 7 държави, сред които и България, може би е излетял не от Литва, а от руска територия. Той има много подробен маршрут.

Това заяви авиоекспертът по безопасност на полетите Ангел Борисов.

Полетът на превозното средство, което е на повече от 60 години, започва от Литва, минава през Полша, Словакия, Унгария, Румъния, Сърбия и каца на частно летище между Търговище и Шумен.

„Най-изненадващото е, че самолетът е прелетял Източния фланг на НАТО или т.нар. система air policing. Той е тествал абсолютно всички държави, това не е случаен и любителски полет – да прелети от един до друг пункт и да загуби радиовръзката. Това е много добре планиран полет“, заяви Борисов.

Според авиоексперта най-срамното за България е, че военновъздушните ни сили не са реагирали.

„Те не охраняват само Черно море, още преди да навлезе на река Дунав от Сърбия те веднага е трябвало да се задействат, тъй като той е прелетял над атомната ни централа, което може да породи даже международен скандал, че въобще не охраняваме централата“, добави Борисов.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/avioekspert-samoletat-narushil-vazdushnoto-prostranstvo-na-7-strani-mozhe-bi-e-izletjal-ot-rusija.html

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене