Без категория

Завърши частичната рехабилитация на градския парк в Банско

IMG_0754

Завърши частичната рехабилитация на Градския парк в Банско. Съгласно възложените от Община Банско строително-ремонтни дейности на обща стойност 117 524 лева, беше подновена асфалтовата настилката  на парковите алеи, подменено и подобрено парковото осветление, предстои монтирането на нови пейки.

През предстоящия пролетен сезон жителите и гостите на града ще могат да се радват на нови спортни съоръжения „Стрийт фитнес”, за които вече има подготвена площадка.

За реализиране на намеренията на Община Банско за ново архитектурно-художествено оформление на парка, към момента тече процедура за избор на изпълнител за подготовка на инвестиционен проект във фаза работен проект за неговото ландшафтно и архитектурно – художествено оформление. Целта на проекта е да се изгради територията на парка в духа на съвременните виждания и тенденции за оформление на градски паркови пространства, предлагащи различни по вид възможности за пълноценен отдих на гражданите и гостите на град Банско. При проектирането ще бъде взета предвид съществуващата растителност, запазване на здравите дървета, дообогатяване на дървесните и храстови масиви и създаване на нови. Ще бъдат дадени предложения за увеличаване на местата за цветни площи, а съществуващото езеро се предвижда да се запази като основен структуроопределящ елемент в парка. Идеята е то да се използва целогодишно – през зимата като ледена пързалка, а през лятото като водна атракция с лодки и водни колела за деца и възрасни.

С цел да се осигури максимална публичност, респективно да се постигнат и най-добрите за Община Банско като Възложител условия, обществената поръчка се възлага по реда за открита процедура, предвиден в ЗОП. Целта е защита на обществения интерес посредством осъществяване на контрол върху разходването на средства от бюджета на Община Банско и насърчаване на конкуренцията, като се създадат равни условия и прозрачност при участие в процедурата.

IMG_0760

IMG_0763

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене