Започнаха занимания в Лятна детска музейна школа в Благоевград

Официално бе поставено началото на Лятна детска музейна школа в Благоевград. Пред Регионалния исторически музей десетки деца с много вълнение очакваха нетърпеливо началото на заниманията. Инициативата бе открита от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Благоевград, която приветства музейните служители за организацията и активността им. „Благодаря Ви от името на кмета Илко Стоянов за това, че успявате така сърцато да правите музея привлекателно място за децата и да възпитавате у тях любознателност и откривателски дух, разкривайки им по интересен начин тайнствата, които се крият тук“ – каза Силвия Домозетска.

Лятната детска музейна школа е традиционна и се провежда за поредна година. Тя стартира от днес, 07 юни, и ще продължи до 24 юни, включително.

Организаторите са подготвили програма, която включва занимания в областите „Природа“, „История“, „Археология“ и „Изобразително изкуство“.
Много смях, игри и настроение донесоха и специалните гости на празника – Къртичето, което е талисман на Лятната детска музей школа и маймунката на кексче „Боровец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене