ФЕСТИВАЛ „СВИРИ МИ СЕ, ПЕЕ МИ СЕ, ОРО МИ СЕ ИГРА“ В СЕЛО БАНЯ

Разложкото село Баня ще посрещне участници от цяла България за петото издание на фолклорния фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“.
Стотици любители и изпълнители на българския фолклор си дават среща в Баня, където на една сцена ще представят богатството, многоликостта и пъстротата на българския фолклор. На 27 август (събота) от 16:00 часа, на сцената на Старата Българска (Римска) баня, ще звучат песни, ще се вият дълги хора, ще се пресъздават обичаи от различни краища на страната.

Съставите ще се състезават в няколко категории, а компетентно жури ще отличи победителите.

Фестивалът ще започне с дефиле на участниците от Читалище ,,Просвета-1908″ до Старата Българска баня и ще завърши с Гала вечер, на която ще бъдат наградени съставите-победители. Тази година фестивалът ще бъде с конкурсен характер, а жури от професионалисти в областта на музиката и танците ще оценява изпълненията и ще отличи най-добрите. Курортното село Баня ще бъде огласено от звуците на българските народни песни и разлюляно от традиционните български хора и танци. Малки и големи ще свирят, пеят и играят в Баня – едно от най-красивите села в Разложката котловина.

Организатори на фолклорната проява са Кметство село Баня и НЧ „Просвета-1908“.
Всеки, който желае да се включи във фестивала трябва да попълни заявка за участие. Попълнените заявки ще се приемат до 29 юли 2022г. на адрес: село Баня, общ. Разлог, ПК 2778, ул. „Ангел Даракчиев“ 6, за НЧ „ПРОСВЕТА-1908“ или на chitalishteprosveta@abv.bg. За повече информация и въпроси относно участието- Надежда Кехайова – секретар на НЧ „Просвета-1908“ – село Баня, тел.: 0898 772 821.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене