„Пирин“ (ГД) би съименника си от Разлог в Банско

„Пирин” (ГД) надигра като гост съименника си от Разлог с 1:0 в интересен двубой, в който и двата тима спазиха обещанието си да зарадват феновете. Неврокопчани стигнаха до успеха без контузените титуляри Петър Лазаров, Иван Грънчаров и Ибрахим Алим. Това отвори възможността за дебют на 18-годишния Атанас Гюргайков в мъжкия футбол. Мачът се състоя в Банско заради работа по тревното покритие на стадион „Септември“. В 7-та мин. Николай Димиров се откъсна зад гърба на защитата и излезе сам срещу вратаря Любомир Георгиев, но не успя да отбележи. В 12-та мин. Илия Карапетров пробва да изненада Мирослав Бурдин, ала стражът бдеше и се справи с опасността. След още 7 минути Милен Лефтеров насочи добре топката, но в последния момент защитник на неврокопчани изби в корнер. В 32-та мин. Карапетров центрира добре, а Павел Головодов не успя да насочи по най-добрия начин към мрежата. В 36-та мин. Тодор Паланков подложи на ново изпитание стража на гостите след удар с глава, но Л. Георгиев не трепна и улови. В 42-та мин. капитанът Николай Хаджиниколов самопожертвователно се хвърли пред голлинията, предотвратявайки попадение след шут на Головодов. След почивката двата тима продължиха да се надиграват. В 69-та мин. защитата на домакините сгреши, Ангел Джунов излезе сам срещу Мирослав Бурдин и прати топката във вратата – 1:0. Хората на Христо Джоджов се хвърлиха да изравняват и при една от контрите на съперника Лъчезар Дафков излезе на чиста позиция, заложи на техниката и опита да прехвърли Бурдин, ала прехвърли и вратата. Непростим пропуск на Петър Попадийн в 85-та мин. остави на гостите 3-те точки. Младият нападател не успя да се разпише на празна врата. До края на срещата Паланков, Димитър Мавродиев и Красимир Шапкаров не сполучиха да вкарат с далечни шутове.

„ПИРИН” (РЗ): Бурдин, Р. Лефтеров (60-Падарев), Цеклеов, Сандев, Фикийн, Хаджиниколов (75-Мавродиев), Паланков, Попадийн, М. Лефтеров (32-Топузов), Кенанов (60-Шапкаров), Димиров.

„ПИРИН” (ГД): Л. Георгиев, Грозданов, Макриев, Кочанов, Гуцев, Мутов, Головодов, Дафков (90-Сарандев), Карапетров, Низамов (55-Джунов), Гюргайков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене