Павел Головодов тренира с мъжете на ЦСКА

vs_loko_pd_DP2013_6_0_june_armiata_1_pavel

Роденият в Гоце Дел­чев Павел Головодов в началото на миналата седмица бе сред най- търсените играчи в ЦСКА. Близки и прия­тели цял ден не спряха с поздравите, а телефонът му и личния му профил във ФБ прегряха. По­водът за гордост и въл­нение беше, че халфът бе привикан от старши треньора на първия от­бор Стойчо Младенов да тренира заедно с мъ­жете, декларирайки, че в бъдеще ще разчита на него. Това бе последва­но от лавина поздравле­ния, сред които и на би­вшите му съотборници набор 1998 г. в „Пирин“ (Гоце Делчев), където Павел направи първите си стъпки във футбола преди да премине при армейците през 2011.

Младокът обаче не приема така еуфорично поздравленията, а гледа далеч по-трезво на не­щата. „Благодаря на всич­ки, които ме поздрави­ха за това, че стартирах тренировки с мъжкия отбор. Определено за всеки млад футболист това е нещо голямо, това е една чест, още ^повече, ако всичко това се случва в клуб инсти­туция като ЦСКА. Това е една сбъдната мечта за мен, но имам и една друга, която трябва да сбъдна – да се утвърдя в първия отбор, а не само да премина мимолетно и някога да се хваля, че съм тренирал в един велик клуб. Предстоят ми много тренировки, за да израствам и да оправдая доверието на старши треньора и на всички, които вярват в мен. Знам, че нещата не стават изведнъж, но аз съм готов да бъда тър­пелив и да чакам своя миг,“ коментира Павел Головодов, който преди да премине в ЦСКА бе искан още в „Литекс“ и „Левски“.

17-годишният футбо­лист попадна в поле­зрението на наставника Стойчо Младенов с из­явите си в юношеските гарнитури, където е сред несменяемите титуля­ри и водещи фигури за своя отбор. Младокът се понрави на треньора на формацията Галин Ива­нов и на специалистите с отличното съчетание между техника, бързи­на и много добра игра с глава.

Тепърва се очаква младежът да дебютира за мъжкия тим на ЦСКА и да стане част от мла­дата вълна футболисти, за които се заговори напоследък. За тях за­почна да се споменава по-често след двойното фиаско от началото на първенството до момен­та срещу „Локомотив“ (София) и „Берое“, поз­волило червените да бъ­дат настигнати от „Лудогорец“.

Според запознати с действителността в ЦСКА, Павел Головодов със сигурност ще дебю­тира идната есен след старта на новия шампи­онат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене