Потребителите на Дневния център за възрастни с увреждания в Симитли с екскурзия до Хаджидимовския манастир

По повод 14-тия рожден ден на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в кв. Ораново на град Симитли, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов направи подарък към потребителите и специалистите в социалната услуга – екскурзия до прочутия Хаджидимовски манастир „Св. Георги Победоносец“.

Мариета Теова, която е ръководител на социалната услуга сподели, че всички са останали много впечатлени от вида на манастира – масивен, величествен и с много добре подреден двор. В самият манастир се намира стара икона на свети Георги, която е открита при разкопките в района на манастира, считана е за чудотворна.

Отвън манастирът прилича на крепост, а влезеш ли в двора – красива кула – камбанария веднага привлича вниманието. В двора се намира и вековен чинар с беседка около него.

Следваща приятна изненада за специалистите и потребителите бил зоокът, който се намира в непосредствена близост до манастира. Той се оказал много атрактивен и забавен за потребителите, които дори са получили позволение да докоснат някои от животните.

„Всички бяха радостни, че се докоснаха до сърни, пауни, кенгуру, камила… Беше много приятно. Много добронамерено и топло ни прие персоналът на този зоокът. Много приятен беше и обядът в парка на Гоце Делчев. Там направихме почивка и разходка. Приятно ни изненада и отец от село Беласица, който почерпи потребителите и ни отправи покана да посетим неговият манастир“, разказа още Теова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене