Полицаи разследват незаконни състезания с мотори на летище „Крайници” край Дупница, сред присъстващите шефът на дупнишките „Неразделни братя” Димитър Недев

234-01-81-10690200_724170284325267_2915284085618757208_n

Дупничани: Недев да си подаде оставката, раздава го баровец, а е безработен, за купони ли отиват парите на рокерчетата

Брат №1 на мотористите в Дупница сам би барабана за мотошоуто с клип във фейсбук, а плаши със саморазправа главния редактор заради публикация

Трусове в редиците на дупнишките мотористи – сержант Адриан Андонов и Димитър Андреев изхвърчаха от клуба

Председателят на мотоклуб „Неразделни братя” Димитър Недев заедно с членове от клуба е заподозрян в участие в нерегламентирани гонки с мотори. Служители на сектор „Пътна полиция” са се самосезирали от публикация във вестник „Вяра” за това, че на 12 октомври рокерите са търкали гуми в здрави гонки на летището край Крайници. В момента полицията води разпити и установява моторите и участниците в нерегламентираните състезания. Проверяват се наред моторите на „братята”. Служителите на сектор „Пътна полиция” призовават гражданите да подават по всяко време сигнали на телефон 112, когато забележат необичайно струпване на много превозни средства или агресивно управление по улиците и пътищата в Дупница, за да бъдат предприети незабавни мерки за предотвратяване на незаконни състезание и недопускане на тежки катастрофи. Екип на вестник „Вяра” стана свидетел на страхотно шоу с мотори, на което лично беше забелязан Димитър Недев. Това стана в събота. Рокерите от мотоклуб „Неразделни братя” се похвалиха и сами, като качиха клип на шумното шоу от летище „Крайници” във фуйсбук. Операторът на клипа представя присъстващите на събитието, изпружени върху асфалта, в разпуснати пози, с обобщената квалификация: Това са най- големите пияници. Те не му се сърдят, защото вземат думите му на шега, но едва ли са предполагали, че по този начин ще бъдат презентирани в най-голямата социална мрежа фейсбук. След изключително позитивната публикация за зрелището председателят на клуба Недев се обади в редакцията бесен и отправи закани към главния редактор.234-01-81-10647114_724167244325571_3693684463643369538_n

„Гневът ми произтича от три точки в днешната публикация. Първо – ние присъствахме на това шоу, но не го организирахме ние, а други колеги от страната, не ги знам кои са. Ние присъствахме, но аз не бях с мотор и колегите ми не бяха с мотори. Дойдохме с кола”, заоправдава се Недев и добави: „Няма да ходим на никакви протести и няма да блокираме пътища заради подменения вот в Кюстендилско, по силата на който в парламента влиза Бат Сали. Да, участвахме в първия протест пред община Дупница, но пътища няма да блокираме, защото всички сме на работа”, каза Недев. Той не пожела да уточни къде работи и какво го е възпрепятствало.

Веднага се свързахме със зам.-председателя Велислав Делибалтов, син на уважавания хореограф Орлин Делибалтов. Той заяви, че Димитър Недев е безработен и не е чувал да има каквато и да е заетост. След един час Велислав Делибалтов се обади, че Недев пътува за София, но какви са ангажиментите му и към кого, не знае.

„Между нас има дистанция и аз не зная какви са ангажиментите на председателя, но той пътува до София. Считам, че поведението му е непристойно и той трябва да се извини, ще го направи”, заяви Делибалтов. Това обаче не се случи.

Като трета причина за гнева си Димитър Недев изтъкна факта, че в статията са цитирани имена на членове от ръководството, които са били изключени от клуба.234-01-81-10629802_724191584323137_3906526032343516312_n

Недев се оказа отново неподготвен, защото имената и членовете на ръководството са взети от официалната страница на клуба „Неразделни братя” от фейсбук. Така обаче стана ясно, че сержант Адриан Андонов и Димитър Андреев са напуснали клуба. За причините Недев беше лаконичен: „По лични съображения”. той отказа да съобщи имената на ръководството, а фейсбук страницата продължава да въвежда в заблуждение всеки, който потърси в нея информация за състава на ръководството. Той категорично отказа да съобщи кой е касиерът и какви други постове има в клуба. Това е недопустимо и създава впечатление за машинации и злоупотреба с доверие, тъй като мотоклуб „Неразделни братя” даде заявка пред обществото за социална дейност и пълна прозрачност в работата. Те поеха грижата за животните в парка, боядисаха пейките в парка, предоставиха помощи на деца в неравностойно положение. Недев отказва да съобщи както кой е касиерът, така и откъде намират средства за дейността. Това създава усещане за задкулисна дейност. Клубът не е афиширал финансовото си състояние, спонсори, дарители и лични пожертвование и пред другите медии.

„Не сме длъжни да ви казваме и няма да работим с медиите. Ще ви казваме каквото искаме ние, а не каквото искате вие”, ясен беше Недев и се мотивира: „Това е така, защото една друга медия написа, че сме събирали пари за убит брат на член на клуба, за да му водим делата. Това е гнусно и затова с медиите няма да работя. ”

Половин час след разговора на Недев с вестник „Вяра” той публикува призив на фейсбук страницата: „Приятели, обръщам се към вас да не вярвате на недостоверните новини на вестник ”Вяра”, имайки (имащи) цел да саботират нашия клуб. Благодарим ви. Ако искаме да изразим нещо, свързано с нас, ще го направим на нашата лична страница или по друг начин, ние представителните лица на клуба”, написа Недев.234-01-81-10559798_710434999032129_2700467995848418386_n

Вестник „Вяра” винаги е насърчавал с позитивни публикации дейността на мотоклуб „Неразделни братя”, но изглужда чепикът на Димитър Недев го стяга някъде, където ние само може да предполагаме. Но явно е свързано с изречението „Неразделни братя” организира яко шоу с триене на гуми на летището край Крайници”. Шоуто е факт, но организаторите са неизвестни засега. В ход е специализирана полицейска операция, която ще установи регламентирано ли е било шоуто, или не, за което „вината” на вестник „Вяра” е, че екипът ни се озова на място без покана.

Междувременно в редакцията вчера звъняха десетки възмутени граждани. Те настояват Димитър Недев да си подаде веднага оставката.

„Това момче го раздава баровец от малък. Определено се прави на голям тежкар. Нито на мотора е толкова силен, нито в акъла, нито в мускулите, колкото го раздава на маса и на фотосесии с гювечи. Вихри се от трапеза на трапеза, от купон, на купон. Пъчи се с дебели пури пред тави с още по-дебели прасета. Дали е разглезено синче на татко си, или не, не може да се каже, но е факт, че обича живота и неговите луксозни възможности. За пури и трапези ли харчи парите на клуба? Създава впечатление, че пръска пари като за световно. Как се спретват тези купони? От джоба ли си вадят парите рокерчетата? Димитър Недев определено има вкус към забавленията и насладите в живота. Лудува на маси и писти”, коментираха един през друг дупничани и изпратиха снимки в редакцията. Те съобщиха още, че голямото му самочувствие извира най-вероятно от приятелството му с Красимир и Николай Маринови – по-известни като Братя Маргини. Спортната страст първо ги свързва. Известно е, че двамата са родени в Смолян и са част от четирите деца на един местен миньор. Големият Маргин пръв напуска семейното огнище и се записва в спортното училище в Чепеларе специалност борба. Той е национален състезател, майстор на спорта по борба. Николай – Малкия Маргин, също тренира борба, но без успех. Приет е в Националната спортна академия, но не завършва. Някъде от там датира приятелството му с дупнишкия тузар Недев. Любопитна подробност е, че през февруари 1993 г. Красимир Маргин регистрира с кръстника на българската мафия Иво Карамански от Дупница фирма „Фортуна”. И това е дупнишката червена линия с Маргините. Те в момента са на свобода и си гледат отново бизнеса, но дали Димитър Недев гравитира около тях, е въпрос, на който той и службите трябва да отговорят.

Чакаме го в редакцията за просторно интервю. Той винаги е добре дошъл.

Вестник „Вяра“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене