Новата седмица идва с облаци, понижение на температурите и условия за градушки

В понеделник облачността ще е променлива, след обяд – купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания, на повече места – и с гръмотевици, в югозападната половина от страната има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. С него температурите ще се понижат и максималните ще са между 25 и 30 градуса, в София – около 25 градуса.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд – купеста и купесто-дъждовна. Краткотрайни валежи ще има на отделни места преди обяд по северното, а след обяд – по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 21-23 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 20-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива, след обяд – купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен, по най-високите части – до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20 градуса; на 2000 метра – около 13 градуса.

Във вторник и сряда вятърът ще остане от североизток. Температурите ще се понижат още малко и максималните ще са между 23 и 28 градуса. Сутрин ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, във вторник – само на отделни места, в сряда – на повече места и с по-голяма интензивност в Югозападна България и Старопланинската област.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене