Месарският бос на Сандански Караманолев затвори магазина си на пазара, увеличили му наема

Санданският бизнесмен Костадин Караманолев затвори един от месарските си магазини от веригата „Караманолев и син”. От началото на месец месарницта, която се намира на метри от кооперативния пазар, не работи. Изнесена е цялата стока.

„На витрината е поставена табела „Обектът се отдава под наем“. Причината за затваряне на магазина е високият месечен наем”, сподели Караманолев, който преди дни се е срещнал със собственика на помещението, който му е заявил, че увеличава наема. „Сумата, която ми предложи, беше непосилна за мен”, заяви Караманолев. „В магазина работеше една продавачка, която остава без работа. Магазинът бе един от оборотните в града заради по-ниските промоционални цени на стоките”.

Месарският магазин, на метри от пазара в Сандански, е затворен

В момента Караманолев стопанисва още 2 големи месарски магазина в Сандански на бул. „Свобода“. Купи и сградата на бившето училище в с. Левуново, с идеята, както „Струма” писа миналата година, да изгради предприятие за преработка на месо.

От началото на месеца затвори магазинът за плодове и зеленчуци до месарския магазин, причината е слаби обороти. Зеленчуковият магазин работи само пет месеца. Помещението все още се отдава под наем. Освободени са и 3 помещения на ул. „Воден”, в които се помещаваха магазини за продажба на дрехи и обувки.  Причината е тотален срив на търговията. На централната търговска улица „Македония“ почти на всеки магазин е поставена табела „Тотална разпродажба до 50-70 процента”.

Една от първите търговки на централната търговска улица „Македония” Силвия Николова се оплака от спад на оборота. „Не знам каква е причината, но от месец на месец става все по-зле и по-зле. Поработихме малко по време на празника на града, около Георгьовден. Градът беше пълен, но туристите не купуваха. Сега летните месеци не ми се мисли как ще плащам наема. Месец август ще затворя магазина и няма да работя. 25 години съм на главната улица, няма какво друго да работя, ще работя, докато издържа на напрежението. Разчитам на редовни клиенти – мои приятели и роднини. Така е вече близо десет години. Добре че имам такива и сред туристите, които пазаруват при мен при всяко идване в града”, каза С. Николова.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене