Гьоков с важна новина за компенсациите за по-скъпия ток

През 2022 г. министерството ще продължи да реализира политиката по гарантиране на социалната защита на най-ниско доходните и рискови групи от населението чрез отпускане на целева помощ за отопление, каза той

Общият размер на финансовите средства за новия отоплителен сезон 2022/2023 г. ще достигне 181 млн. и 300 хил. лв. Използвания корекционен коефицент, който ще включва и тазгодишното увеличение на пенсиите, ще гарантира правото на възрастните хора да продължат да получават и през следващия отоплителен сезон помощ за отопление.

Това каза от парламентарната трибуна министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков в отговор на въпрос на Деница Сачева какви помощи ще получат хората през предстоящия отоплителен сезон.

По думите му ще се увеличи и размерът на помощта, която ще компенсира увеличението на цената на електроенергията за битово потребление.

„През 2022 г. министерството ще продължи да реализира политиката по гарантиране на социалната защита на най-ниско доходните и рискови групи от населението чрез отпускане на целева помощ за отопление. Предвиждаме такава подкрепа да получат 300 000 души, което е повече от тази пред предходната година. Със закона за държавния бюджет на България за 2022 г. се одобриха допълнителни разходи по централизирания бюджет за изплащане на целеви помощи за отопление в размер на 50 мл. И 100 хил. лв.“, заяви той.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене