Решено е! Ето кой оглавява ДФ „Земеделие” в Благоевград

Снимка: Илинден Прес

Конкурсната комисия взе решението си и вече е ясно кой ще ръководи Областната служба на държавен фонд „Земеделие” в Благоевград.

Името на новия директор е Младен Тимчев. Той е от Сандански, председател е на БСП в курортния град и е общински съветник там. Работи в частния сектор.

Елена Ташкова от ГЕРБ също стигна до финалната права за шефския стол. Мястото бе овакантено, след като дългогодишният директор Светлана Сотирова бе отстранена. Конкурсната комисия бе допуснала до участие в надпреварата и Николай Биларев, който е старши експерт в един от отделите. Той обаче не стигна до решаване на практическа задача и до събеседването, тъй като отпадна на теста.

Така изборът се сведе до две познати имена – Елена Ташкова и Младен Тимчев.

Ташкова бе дългогодишен служител в дирекцията. Дълго време тя ръководеше отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“, след смяната на властта бе преназначена като главен експерт в отдел „Регионален технически инспекторат“. По-малко от месец по-късно длъжността й бе съкратена. Елена Ташкова е бивш лидер на женската организация на ГЕРБ в Благоевград.

Но изборът на конкурсната комисия е Младен Тимчев.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене