Медведев: Шансовете за политическо решение в Украйна намаляват

Перспективата, че ситуацията в Украйна може да бъде разрешена по дипломатически път, става все по-малко вероятна. Това заяви заместник – председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в интервю за катарския телевизионен канал Al-Jazeera.

„За съжаление, шансовете не се подобряват, а се влошават. И е невъзможно да не го забележим“, каза той в отговор на въпрос за перспективите за политическо решение на ситуацията в Украйна и край на войната.

Преди дни бившият руски президент и премиер заяви, че Русия няма да допусне избухването на Трета световна война, но може да реагира незабавно и „супер силно“ в случай, че бъде атакувана. Медведев написа в Telegram, след като посети ядрения център в Саров, че руският ядрен щит се състои от арсенал от най-модерните и надеждни оръжия, които „охладят амбициите на тези, които са готови да започнат Трета световна война сами или някой други“. „Няма да допуснем тази ситуация, но сме принудени винаги да казваме и напомняме, че в случай на нападение срещу страната ни можем да дадем незабавен и супер силен отговор и да отхвърлим всяка агресия, която заплашва страната ни“, предупреди Медведев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене