Странно обединение между ДБ и БСП предреши местните избори в Нова Загора в полза на ГЕРБ. Създаде разкол в структурите на БСП и скандализира четворната коалиция

Столетницата  не издигна свой кандидат, подкрепи общински съветник от „Демократична България“ и започна компроматна война срещу ПП и ИТН

В Нова Загора предстоят местни избори, след като в края на април почина досегашният кмет Николай Грозев. Той управляваше града цели 15 години с подкрепата на ГЕРБ. В момента заместник-кметът Ивайло Енев изпълнява временно длъжността.

С указ на президента Радев са насрочени частични извънредни местни избори на 03.07.2022 г.

Предполагаше  се, че основната битка ще бъде между кандидатите на ГЕРБ и общия кандидат на четворната коалиция.

В града беше създадена организация от група граждани и представители на местните структури на различните парламентарно представени партии в управленската коалиция за издигане на общ кандидат за кмет, който да бъде независим и в същото време да бъде и еднакво отдалечен от партиите „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“.

Всичко дотук щеше да звучи нормално, ако не беше шокиращото за цялата общественост в Нова Загора поведение на БСП, което предизвика  няколко важни  въпроса:

ПЪРВО: Защо втората по големина партия в Общинския съвет в Нова Загора – БСП, не излъчи свой кандидат?

„Срамота е над 100-годишната партия БСП да няма свой кандидат в Нова Загора“, заявяват социалисти. Сред мнозина се затвърждава убеждението, че БСП в лицето на лидерката си Корнелия Нинова е поела ангажимент към ГЕРБ, тъй като именно с подкрепата на ГЕРБ,  бившият полицай и председател на БСП в Нова Загора Румен Христов, само преди 3 седмици стана шеф на борда на държавното дружество ,,Пазар за плодове, зеленчуци и цветя“ АД в областния град Сливен. Друг е въпросът, че няма компетенции в областта на търговията с плодове, зеленчуци и цветя, което навежда на мисълта, че е удобна фигура за изпълнение на задачи, спуснати му от партийните централи.

ВТОРО: Защо БСП не подкрепя  кандидата, предложен от „Продължаваме промяната” и ИТН в спазване на приетите принципи за партийна независимост, а подкрепя твърд партиен кандидат – общински съветник от „Демократична България“? Защо БСП разтури четворната коалиция за общ независим кандидат срещу ГЕРБ ?

Кандидатът на местната организация на БСП е Кремена Петрова. Тя е общински съветник от „Демократична България“ и лицето на „ДА, България“ в Нова Загора. Миналата година тя беше три пъти кандидат за депутат с листата на „Демократична България“.

Няма налично описание.

Кремена Иванова (вляво) по време на кампания за ДБ

Така БСП, обезличавайки се като партия, се включва в играта под мотото „Няма ляво, няма дясно“. За всички е ясно, че с това си решение БСП – Нова Загора бетонира кметското място на ГЕРБ. На целия град е известно, че само излъчването на един-единствен кандидат, подкрепен от ПП, ДБ, БСП и ИТН ще може да победи силния кандидат на ГЕРБ – бившата депутатка Галя Захариева.

За всички новозагорци, дори извън БСП, е необяснима подкрепата на БСП за „Демократична България“, вместо за идейно по-близките до тях в града „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

ТРЕТО: Защо БСП се съюзи с „Демократична България“? Седесарското минало на Корнелия Нинова ли стои зад това? Защо БСП започна първа компроматна война срещу ПП и ИТН, вместо против кандидата на ГЕРБ? 

Местната общественост е силно възмутена от прегръдката на БСП с „Демократична България“. Кандидатите още не са утвърдени и БСП вече започна  медийна  компроматна война срещу кандидата на „Продължаваме Промяната” и „Има такъв народ” в близкия до БСП сайт Епицентър.бг.

След това изявление и лобизъм в полза на „Демократична България“ мнозина дори заявяват, че са готови да напуснат социалистическата партия заради видимата безпринципност и предателство от страна на ръководството й.

Други недоволни от подкрепата за ДБ пък чакат с нетърпение президентът Румен Радев да направи партия и да се преместят в нея, разочаровани от Корнелия Нинова, както и от интригите и пазарлъците на местната власт, които видимо се случват с нейна „благословия“.

Социалистите в града се питат: Кремена Петрова син кандидат ли е, или червен? Кого ще слуша, ако стане кмет? Христо Иванов? Корнелия Нинова? Или пък любимеца на БСП – нереализиралия се разузнавач Атанас Атанасов?

„С този избор пътят на БСП в Нова Загора е обречен на забвение! Продажни политици превзеха вече властта в социалистическата партия“, споделят членовете на БСП в Нова Загора.

на снимката: кандидатката, подкрепена от БСП – Кремена Петрова, гледа предано в очите Христо Иванов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене