Вдъхновяващ детски празник в Регионална библиотека-Благоевград

Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград посрещна днес, навръх Деня на детето -1-ви юни, 50 деца от Детска градина „Света Богородица“. Защото всеки празник е красив, когато в него е вплетена магията на книгата. Хлапетата най-напред поздравиха своите преподаватели, родители и служители на библиотеката със своите любими песни. После с нетърпение се потопиха в книжното царство на Детския отдел. Те научиха много интересни неща за тайните и вълшебствата на книгите. Малчуганите разбраха, че тук има книжка за всеки един от любимите им герои. Развълнуваните деца получиха и своите читателски карти, с които занапред ще четат с интерес творби от съкровищницата на Регионална библиотека-Благоевград.
Разбира се, че на всеки празник има и много забавления, а те наистина бяха вълнуващи и вдъхновяващи за малките посетители от Четвърта „б“ група „Мечета“ и Четвърта „в“ група „Калинка“ на ДГ „Света Богородица“. Някои предпочетоха да четат обичани книжки, други гледаха интересни филмчета, трети рисуваха своите предпочитани герои от книги и филми. Навсякъде в украсените с балони зали и в къта за рисуване властваха детските усмивки, красивите песни и нежни стихове.
Децата не скриха вълнението си от празника и е сигурно, че скоро отново ще са тук, но вече като любознателни читатели.
Регионална библиотека-Благоевград пък направи жест към всички деца и младежи до 18 години. През целия празничен ден те имат възможност да се регистрират безплатно като читатели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене