До 30 юни ще се подават офертите за новия мост над р. Струма по пътя Благоевград – Покровник

Областно пътно управление – Благоевград обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство на нов мост над река Струма по пътя Благоевград – Покровник. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Кандидатите могат да подават оферти до 30 юни.

Прогнозната стойност на поръчката е 7 257 600 лева без ДДС.

За финансиране на съоръжението АПИ кандидатства в началото на февруари пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение.

Срокът за изпълнение на поръчката е 390 календарни дни, от които 90 са за изготвяне и предаване на технически проект и 300 – за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение.

Мостът над река Струма на третокласния път Благоевград – Покровник е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста. Поради това е забранено движението по него.

От пътната агенция информират, че трафикът ще бъде пренасочен през обходен маршрут: по пътя Благоевград – Зелендол – пътя Зелендол – Покровник – пътя Благоевград – Покровник.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене