Ученици от СУ „Никола Вапцаров” с награди от Национален конкурс „Човекът – свободен и независим“

На 30.05.2022 г. в Благоевград се проведе официалната церемония по награждаването на участниците, получили призови места в литературния конкурс за стихотворение, разказ и есе на тема: „Човекът-свободен и независим“, организиран от Общински съвет по наркотични вещества и община Благоевград. За поредна година СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Хаджидимово участва в Национален конкурс „Човекът- свободен и независим”, организиран от Общински съвет по наркотични вещества Благоевград.

Журито, оценяващо творбите в отдел „Литература“ бе в състав:
Любима Димитрова, експерт филолог, Светла Борисова – филолог, Магдалена Рахова – председател на ОбСНВ, а за оценка на рисунки и постери: Живко Янев – художник, Манол Стоянов – художник, Елина Попова – секретар на ОбСНВ.

Комисия за оценка на мултимедийни презентации в състав Николай Цонев, гл. експерт „ИТО“ в Община Благоевград, д-р Марияна Шехова – Канелова – Дирекция образователни дейности, ЮЗУ „Неофит Рилски“, д-р Теменужка Любенова – доброволец и дългогодишен председател на ОбСНВ, Лиля Ангелска – специалист в ПИЦ към ОбСНВ, Гергана Самарджиева – специалист в ПИЦ към ОбСНВ, също излъчиха победителите в категорията.

Общо 103 ученици от цялата страна бяха наградени в зала „22 септември“ – гр. Благоевград.
Сред повече от 800 участници ученичка на СУ „Никола Вапцаров“ завоюва престижното ПЪРВО място в категория „Разказ“ и изживя вълнуващи мигове. Това бе ученичката Стефания Воденичарова – 7. клас с разказа „Не винаги беше така“.
„Стефания е изключително старателна и талантлива ученичка. Тя е едно от моите „бисерчета“. Има широк потенциал за развитие. Радвам се, че усилията й се възнаградиха с успех. Нещо, което надявам се, ще я накара да повярва още повече в себе си.“, споделя нейният консултант и учител по български език и литература Заприна Глушкова.

В категорията „Стихотворения” седмокласничката Мария Пиргова, от същото училище, бе отличена с поощрителна награда. Нейн консултант и учител по БЕЛ отново е Заприна Глушкова.

За пореден път училището се радва на отличени ученици, които отново доказаха, че с постоянство, талант, хъс, знания и любознателност се постигат заслужени награди и признания. Възпитаниците на СУ „Никола Вапцаров“ показаха завидни умения в писането на разказ и изработката на презентация, затова с грамоти бяха отличени и ръководителката им, и училището им.
Нека ги поздравим и им пожелаем още успехи по пътя на знанието и доказването!
Нека с чест и с гордост прославят името на училището си!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене