В Разлог подготвят промени в регулацията на движението

По инициатива на зам. кмета на община Разлог- Иван Гюров днес се проведе работна среща на тема „Подобряване регулацията на движението в община Разлог“. На събранието Константин Пандев- началник отдел „Общинска собственост и транспорт“, инж. Васил Панев- бивш преподавател в Професионална гимназия по транспорт- гр. Разлог и г-н Коюнджиев, експерт по организация движенията по пътищата обсъдиха идеи, свързани с подобряване видимостта по улиците в града, подмяна на пътни знаци, подновяване на пешеходни пътеки, регламентирано паркиране, както и преобразуването на участъци от двупосочни в еднопосочни.

„Десетки години жителите на Разлог са свикнали да спазват едни правила. Няма да правим кардинални промени. Ще допълваме и създаваме по –добри условия, стъпвайки на традициите, наложили се през годините. Можем да подобрим нещата.“, коментираха гост- експертите на срещата.

Поради нарастващия брой автомобили в града и недостиг на паркоместа, бе обсъден вариант за преобразуване на двупосочни улици, в еднопосочни. Идеята е да се намалят трафикът и конфликтите, възникващи между шофьорите. Също така водачите на превозни средства ще могат да паркират само от едната страна на еднопосочните улици по регламент, установяващ правилата за паркиране и спиране в града. В идейните граници ще бъде включена и точка, ограничаваща масовото паркиране по тротоарите. По този начин ръководството на община Разлог цели да предотврати пропадането на тротоарите, както и да даде шанс за свободно и безопасно придвижване на пешеходци, инвалиди и придвижващи се с колички и други немоторни превозни средства хора. Бъдещите планове обхващат кварталните улици и райони около Бяла река и река Язо.

„Нямаме друг вариант. Нямаме свободни терени, за да правим големи паркинги. Общината не разполага със средства за направата на подземни или надземни паркинги.“, заяви зам. кмета Иван Гюров.

За реализирането на целите и задачите, обхванати в „Регулация на движението“, ще бъдат изготвени подробни анализи и статистики. Методите ще включат трафик потока, брой и причини за възникнали ПТП-та. Като начало, след оформяне крайната визия на цялостната идея, община Разлог има за задача да подобри видимостта по улиците в града, да подмени знаковата уредба, включително светофарната, на главните улици „Гоце Делчев“, „Александър Стамболийски“ и улица „Екзарх Йосиф“. Към приоритетните задачи е и подобряване състоянието на пешеходните пътеки.

Следващата стъпка към „Подобряване регулацията на движението в община Разлог“ е дискусия между присъстващите експерти, директора на КАТ- г-н Пахов и автомобилните инструктори от града.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене