Спират движението на МПС на територията на Национален парк „Рила“

Мерки за ограничаване нерегламентирания превоз на пътници на територията на Национален парк „Рила“ са били предприети на среща в Сапарева баня.

На нея са присъствали кметът на Сапарева баня, директорът на Национален парк „Рила“, представители на полицията и областната администрация, съобщиха от областната администрация в Кюстендил.

На срещата е взето решение за издаване на заповед от страна на директора на Регионалната дирекция по горите (РДГ)-Кюстендил, с която да бъде забранено движението на моторни превозни средства на територията на парка, с изключение на специализираните автомобили и тези, доставящи хранителни продукти до хижа „Седемте рилски езера“, за периода от 1 юли до 30 септември.

Представителите на институциите са обсъдили и възможностите за подобряване на координацията, с цел ограничаване на нерегаментирания превоз на пътници през горски пътища и такива, отворени за обществено ползване на територията на Националния парк.

През летните месеци контролът ще бъде засилен, а проверките ще са особено интензивни в почивните дни. В тях ще участват и представители на РД „Автомобилна администрация“ и НАП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене