Танците отново вдъхновяват в своя дом Гоце Делчев

Красотата на танците и град Гоце Делчев и тази година са очаквано добра комбинация. Едно от най-атрактивните и емблематични събития стартира с феерия от музика, песни народни носии, танцови изпълнения, чудно настроение и много усмивки. Общината и Народно читалище „Просвета-1865” са „виновници” за тази красива дъга от емоции, тъй като за тринадесета година тук празнично се отбелязва Международният ден на танца. Жители и гости на града се насладиха на най-хубавите стъпки и кръшни народни хора в изпълнение на наши и чужди фолклорни ансамбли. Този празник, който се превърна в традиция за местните хора, буквално разтърсва града със своя колорит и пъстрота.

Феерията от песни, танци, музика, народни носии, усмивки и много талант „избухна” на площад „Гоце Делчев”, където стотици танцьори показаха своите умения и дадоха началото на танцовото шоу. След това дойде ред на атрактивното дефиле на участниците, а след това бе и техният концерт на площада пред Дома на културата. В утрешния ден ще има открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк.

Тази година специални участници са Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – Гоце Делчев и Академия „Евроарт“ – град Щип, Република Северна Македония. За първи път в тазгодишното шествие се включиха ще се представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев, които обичат танца.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене