Капитанката на „Спортика“ от силните години на отбора Вероника Гоцева грабна приза „Най-добра футболистка“

Благоевградската Меси грабна приза „Най-добра футболистка“, изненадата: симитличанинът Р. Кирилов измести в топ 3 кресналията К. Десподов

Капитанката на „Спортика“ от силните години на отбора Вероника Гоцева грабна приза „Най-добра футболистка“ в първенството на дамите в настоящата кампания. Благоевградската Меси в момента носи екипа на столичния „Барокко“, където премина от разпадналия се „Локомотив“ /Пд/. Победителката в уникалната анкета, в която участват играчите от Първа и Втора лига и от женските формации, събра 146 гласа. С два пункта по-малко втора остана Яна Динева от кандидат-шампиона „Локомотив“ /СтЗ/, а другата част от вота отиде за съотборничките й Николета Бойчева /125/ и Нина Георгиева /120/. В. Гоцева печели наградата за втори път в кариерата си след сезон 2017/2018.

Любопитно е подреждането при мъжете, в което лидерът на „Славия“ Радослав Кирилов измести от топ 3 аса на хегемона „Лудогорец“ Кирил Десподов. Симитличанинът изпревари земляка си от Кресна с 48 гласа. За „Футболист на футболистите“ бе избран халфът на „Ботев“ /Пд/ Тодор Неделев, който прави хеттрик за най-престижния приз след първите места през 2017/2018 и 2018/2019 г. За него гласуваха 318 души, докато 281 отдадоха предпочитанията си за Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. С 268 стана трети Р. Кирилов, а футболист №1 на България за 2021 г. К. Десподов е четвърти с 220.

„Тази награда ми е най-скъпа и съм щастлив, че отново съм неин носител. Благодаря на всички, които са гласували за мен и, разбира се, на моите съотборници и треньори, без които не бих могъл да постигна нищо“, заяви Т. Неделев.

За най-добър млад футболист бе излъчен Филип Кръстев от „Левски“, който получи 415 гласа срещу 367 на Доминик Янков /Лудогорец/. За най-добър треньор на първенството футболистите определиха наставника на сините Станимир Стоилов, който заслужи 424 гласа и оглави класирането за четвърти път – два пъти като наставник на „Левски“ и веднъж начело на „Литекс“. След него се нареди предводителят на „Черно море“ и треньор №1 за 2021 г. Илиан Илиев /375/.

Първенците в отделните категории в 21-то издание на анкетата ще получат наградите си от Асоциацията на българските футболисти в началото на новия сезон.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене