Стотици състезатели стават част от “Мечи крос 2017” в Белица

Под мотото “Да спортуваме за здраве в ЕДЕН туристическа дестинация Белица”, за втора година ще се проведе Национален любителски крос по планинско бягане “Мечи крос 2017”. Организатори на събитието са Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга”, Фондация „Четири лапи” и Народно читалище „Георги Тодоров- 1885″.

Mероприятието ще се проведе на 22 юли 2017г., на две дистанции – на 4 км. и на 12,70 км. Маршрутът е от центъра на град Белица до Парка за реадаптация на танцуващите мечки в България.
Събитието има състезателен характер, в което ще участват мъже и жени от цяла България, а участието е абсолютно безплатно.

Голямата награда е Купата на кмета/жени и мъже/ осигурени са и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място и грамоти за участие.Стартът ще се проведе от центъра на Белица (пред общината) в 10.30 ч.  “Нашата цел и амбиция е да популяризираме планинското бягане, да привлечем нови съмишленици от страната , да накараме хората да спортуват и живеят здравословно, да се връщат отново и отново при нас“, коментира предстоящото събитие кметът на общината Радослав Ревански. Регистрация за второто издание на „Мечи 2017” крос на тел. 07444/2227 от 8.00ч. до 17.00ч. до 20 юли 2017 г.

Победителите ще бъдат наградени с грамоти и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място/мъже и жени/, най-голямата награда е купата на кмета. Фондация “Четири лапи” и СНЦ “Пловдив бяга” са подготвили разнообразни подаръци за всеки участник.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене