20 новобранци положиха военна клетва в Благоевград

Днес, 26 май, в 3-то Бригадно командване, в гарнизон Благоевград, се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва.

20 новоназначени военнослужещи се заклеха да служат вярно на Род и Родина на тържествен ритуал, на който присъстваха много официални гости, близки, роднини и приятели на полагащите клетва, както и ученици от 9 и 10 клас от СЕУ “Св. Паисий Хилендарски” от град Дупница, които посетиха за първи път формированието, за да наблюдават ритуала.

В своето приветствено слово, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов подчерта, че „военнослужещите от редовете на Сухопътни войски са високо образовани, силно мотивирани, дисциплинирани, гъвкави, адаптивни и целеустремени. На новите попълнения в редиците на 3-то бригадно командване тепърва предстои да придобият широк кръг от професионални знания и да калят характера си“ – допълни той.

Традиционният водосвет за здраве и благоденствие на личния състав беше отслужен от свещенослужители отблагоевградския православен храм “Въведение Богородично”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене