Започва петото издание на кампанията „Най-добър млад шофьор на България“

Петото поредно издание на кампанията „Най-добър млад шофьор на България“ започва на 28 май в 11:30 часа, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти (СБА), които са основни организатори на събитието.

Голямата награда в тазгодишното издание на кампанията ще бъде ваучер на стойност 6000 лева за гориво. За останалите финалисти са подготвени други награди: смартфон; ползване на автомобил под наем за две седмици; СБА карти, осигуряващи технически преглед, пътна помощ в цяла България и Европа, подаване на ток и смяна на спукана гума.

Освен предметните награди, първите двама ще могат да се включат и в международно състезание през есента в Испания. В него те ще се съревновават с представители от 20 държави, в които се провежда кампанията „Най-добър млад шофьор“.

В събитието могат да участват водачите на автомобили до 26-годишна възраст.

„В предходните издания се включиха над 15 хил. млади шофьори и сме щастливи, че кампанията бързо се превръща в една добре работеща обща кауза между младите шофьори, неправителствения сектор, държавата и бизнеса за по-безопасни пътища в България“, заяви инж. Емил Панчев, председател на СБА.

Партньори на кампанията са Главната дирекция „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Пътна полиция“, Българският Червен кръст, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Столичната община, фондацията „София – европейска столица на спорта“, ДЗИ, „Топ рент а кар“, „Йетел България“, „София Тех Парк“, „Минерална вода Девин“ и „Алкохолът е лош шофьор“. Кампанията се осъществява с медийната подкрепа на „Фреш Медиа България“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене