Ден на самоуправлението в ПМГ „Яне Сандански“

На 23 май в ПМГ „Яне Сандански“ се проведе Ден на ученическото самоуправление. Гимназистите с ентусиазъм подготвиха уроци по различните предмети и заместиха своите учители. Директор за един ден бе десетокласникът Антъни Атанасов, а негови помощници – Снежана Костадинова и Виолета Дерменджиева от Хг клас. В ролята на технически секретар влезе Йоана Лукова от Хг, училищен психолог бе Крум Узунов от IXд, а бялата престилка на медицинската сестра облече Кристиана Янева – Хг клас.
Желаещи имаше и за ролята на счетоводител, оператор въвеждане на данни, завеждащ административната служба, хигиенист и портиер – охранител.
Учениците от ръководството бяха подготвили различни задачи към всички класове в училището. Младите хора, загрижени за световния мир, поставиха пред класовете теми за размисъл, а всички заедно изработиха 1000 жерава (оригами) – символ на мира.
Най-сръчните и креативни паралелки, които се откроиха със своето представяне, бяха наградени от новото ръководство. Като „Най-сръчен и неразделен клас“ с най-голям брой изработени жерави се открои Хг (с над 100 жерава – оригами). Наградата „Най-креативен клас“ за най-въздействащ текст до Парламента на Република България получи VIIIд клас. Учениците от Хв спечелиха наградата за „Общ принос към каузата“ – с най-добро представяне в двете поставени задачи.
Младият директор награди и отличилите се ученици в математическото състезание „Европейско кенгуру“, като и самият той получи признание за участието си в него.
Възпитаниците на ПМГ “Яне Сандански” бяха организирали и базар с домашно приготвени сладки и солени изкушения.
Денят на ученическото самоуправление протече с много положителни емоции и завърши с обсъждане на постигнатите резултати, с препоръки и коментари за отношението на младите хора към учителя и училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене