Завърши проектът за обновяване на двора на ДГ „Снежанка“ в град Петрич

Обновеното дворно място на ДГ „Снежанка“ вече радва деца, учители и родители. Близо 400 кв. м. е площта, която претърпя промени с цел да се осигурят най-добрите условия за децата, когато играят или учат на открито. Финансирането на мащабния проект е със бюджетни средства на Община Петрич, разпределени по решение на съветниците.

Изпълнител е фирма „Монолит 21 – Андонов и Захов“ ООД. За няколко месеца се изгради всичко, свързано и с бъдещата по-лесна поддръжка на двора, в това число система за отводняване. Детските съоръжения отговарят на стандартите за безопасност, съобразени са с възрастта на децата в четирите групи на ДГ „Снежанка“. Сред тях има и такива за провеждане на образователни занимания. Средата е достъпна и за деца с двигателни проблеми. Огромно предимство ще бъде и малкото спортно игрище с изкуствена тревна настилка, на което децата ще могат бъдат с топката. „Сбъдната мечта“ – така директорът Стефка Велева обобщи днешния ден и свършената работа.

Кметът Димитър Бръчков заяви, че общинската политика в посока за цялостно обновяване, а не на етапи, на дворните места в детските градини ще продължи и в бъдеще. „Ще търсим възможностите в тази посока“, увери кметът.
Водосвет за здраве отслужи енорийският свещеник Ангел Кочев. Лентата на обновеното дворно място прерязаха кметът и директорът на ДГ „Снежанка“. Децата се представиха с песни, танци и стихчета, посветени на обичаната детска градина. Церемонията уважиха зам.-председателят на ОбС – Петрич инж. Светла Данаилов, народният представител Костадин Стойков, родители, бивши учители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене