Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, с поздравителен адрес до ръководството на НЧ „Никола Й. Вапцаров-1866“

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, изпрати поздравителен адрес до ръководството на НЧ „Никола Й. Вапцаров-1866“ по повод 155 години от основаването на културната институция.

До

Г-н Васил Новоселски

Председател на

Народно читалище „Никола Й.Вапцаров – 1866“

гр. Благоевград

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми г-н Васил Новоселски,

За мен е огромна чест да ви поздравя по случай 155 години от основаването на културно-просветения институт в Благоевград – Народно читалище „Никола Й. Вапцаров – 1866“.

Водени от идеята да съхранявате, популяризирате и развивате  традициите, Вие вече 155 години ревниво пазите културното ни наследство.

Успявате да поддържате жив огъня на познанието, както и  да развивате  народополезна дейност.

През всичките тези години Народно читалище „Никола Й. Вапцаров – 1866“ е било, продължава да е и ще пребъде стожер на българщината.

Под Вашия покрив намират поле за изява множество поколения самодейци, формират се  личности, израстват десетки творци.

155 години Народно читалище „Никола Й. Вапцаров – 1866“ е средище на културния и просветен живот в Благоевград, символ на духовността, съхраняване, развиване на българските традиции и обичаи.

Днешният празник е признание за всички Вас – читалищни деятели, самодейци и даровити хора, които със своя всеотдаен труд и талант пазите българския дух и националната идентичност.

Приемете моите най-искрени поздравления!

Вашата упорита работа е еталон за родолюбие, Вашата всеотдайност – пример за подражание.

РАДОСЛАВ ТАСКОВ

Председател на Общински съвет Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене