Скандал в ОБС Разлог!

Председател на БСП, който неотдавна бе назначен като обществен представител в УС на ЮЗДП, инциира изгонване на съпартиец от Общинския съвет.

Сигналът е подаден от юриста Емил Колевичин в ОИК – Разлог. Колевичин настоява съветникът Александър Крайнов да бъде с прекратени предсрочно правомощия, тъй като има влязла в сила осъдителна присъда.

На заседание членовете на ОИК в Разлог, които скоро ще се стягат и за извънредни избори за кмет, са гласували единодушно да получат официално заверено копие от присъдата по дело № 156/2022 г. на РРС. Питат още дали е влязлав сила и кога.

Гласували са 13 членове на ОИК. Вот „за“ са дали Илонка Пандева, Мария Прешелкова, Славчо Попов, Любомир Влайн, Стефка Пукнева, Любка Крънчева, Нели Благоева, Любка Карамфилова, Иван Цирков, Михаела Клечерова, Крум Котупанов, Костадинка Кърджиева, Тони Томов.

След получаването на преписа от съда ще се задейства процедурата по отстраняването на Александър Крайнов. Съветникът е подписал споразумение, а магистратите в Разлог са постановили 4 месеца лишаване от свобода, но условно.

Припомняме, социалистът от Разлог Александър Крайнов стана обвиндело за шофиране след употреба на алкохол. Крайнов бе хванат зад волана на  автомобил „Ауди А8“ в Банско. Тогава дрегерът на полицаите в курортни град отчете малко над над 1.3 промила алкохол. Крайнов е някогашен волейболист и бивш кандидат за кмет на Разлог.

Междувременно стана известно, че член на ОИК – Разлог е с прекратен мандат. Иван Тодоров Цирков сам е поиска да бъде освободен. Централната избирателна комисия е потвърдила желанието му. Предстои назначаване на нов член в ОИК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене