Камерите ги уловиха: Непълнолетни момчета изсипали веро във фонтаните на Благоевград

Кадри от камерите за видеонаблюдение в района на пл. „Георги Измирлиев“ разкриват извършителите, изсипали пенлив препарат в коритата на градските фонтани в областния център. Днес бе назначена проверка, като служители към звено „Инспекторат“ при Община Благоевград са прегледали записите. На тях се виждат две видимо непълнолетни лица, които сипват течност във водата на фонтанните инсталации.

Кадрите ще бъдат предадени на полицията.
Поради постъпили коментари и запитвания от граждани, от Общината уточниха, че камерите работят, но те помагат единствено за установяване на нарушителите. Камерите нямат свойството да предотвратяват нарушения, тъй като превенцията се корени във възпитанието и отговорността към обществото.
Междувременно служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ и ОП „Чистота“ почистиха коритата на засегнатите фонтани, тепърва ще се провери дали вандалската проява не е повредила фонтаните.
По-рано днес стана ясно, че фонтаните на площад „Георги Измирлиев“ бяха напълнени с течен препарат за съдове. Голямото количество пяна е сериозна предпоставка за повреда, както на филтрите, така и на помпите. Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода.

Община Благоевград апелира за отговорно отношение от страна на жителите и гостите на град.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене