“Пиринстройинженеринг“ ЕАД, която се отказа от поръчката да пълни дупките по улиците на Благоевград и селата, отново я спечели

Благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг“ ЕАД на Стефан Стоев и Костадин Костов, която се отказа преди 2 месеца да ремонтира асфалтовите настилки и пътищата на земна основа в община Благоевград през следващите  2 години, сега пак спечели поръчката. През март дружеството, което миналата година подписа договор с общината да изкърпва улиците през следващите 3 г., се отказа от ангажиментите, като се мотивира с ръста на цените и невъзможност да се вместят в договорената финансова рамка и предложените от тях единични цени. Общината обяви отново поръчката, но в подадената нова оферта за ремонт на асфалтови настилки и пътища на земна основа в малките населени места „Пиринстройинженеринг“ е дала общ сбор на предложените единични цени 2114,17 лв. без ДДС, който включва 3,88 лв. за почистване и подготовка на 1 кв.м съществуваща основа, 54,90 лв. за доставка, полагане и уплътняване на 1 куб.м основа от трошен камък, доставка и полагане на плътен асфалтобетон, тип А, с дебелина 5 см срещу 198,66 лв. на тон, изкърпване на нарушената асфалтова настилка с фрезоване, натоварване на строителните отпадъци, пръскане с битумна емулсия, производство, доставка и фрезоване на плътна асфалтова настилка на 1 кв.м срещу 45,75 лв., услуга с многофункционален багер – 737,75 лв. на машиносмяна и с булдозер за 952,93 лв. на машиносмяна, транспорт на инертни материали със самосвал – 98,16 лв. на курс и направа на канавки – 22,14 лв. без ДДС за 1 метър.

За същите дейности конкурентите на дружеството „ Грома Холд“ ЕООД са предложили 2273, 42 лв. без ДДС.
По втората обособена позиция за ремонт на асфалтови настилки „Пиринстройинженеринг“ предлага общ сбор на единичните цени на нужните строително-монтажни дейности в размер на 324,33 лв. срещу оферта за  474,70 лв. на „Грома Холд“ ЕООД.

Сумата, която общината обяви, че е заделила за запълване на дупките по пътищата за двете години, е 916 666,67 лв. без ДДС.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене