Видео: Обществеността в Гоце Делчев отбеляза тъжната, 149-та годишнина от гибелта на Левски

С националния химн на България, вчера в късния следобед, започна отдаването на почит към паметта на апостола на свободата, Васил Левски пред паметникът му в Гоце Делчев.

С преклонени глави и под звуците на националния химн започна тъжната церемония по повод 149 годишнината от гибелта на великия революционер и национален герой, Васил Левски. Ученици от Второ основно училище „Гоце Делчев“ и деца от детска градина „Радост“, изпълниха тържествена програма от рецитал и песни посветени на живота и делото на революционера.

В чест на преклонение и признание пред паметта на Левски, венци и цвятя пред паметникът му поднесоа: Кметът на общината Владимир Москов и неговият заместник, Димитър Балтаджиев, свещеници, представители на светата неврокопска митрополия, представители на всички политически партии с местни клубове в общината, училища, детски градини и граждани.

Паметникът на Васил Левски в Гоце Делчев е издигнат пред общинския музей. Той е дело на местния скулптор Димитър Хаджиангелов, а инициативата за издигането му е на обществен комитет „Васил Левски“ през 2004 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене