АПИ обеща ремонтите на пътищата да не препятстват туристопотока

Шефът на АПИ Тодор Василев увери депутатите от парламентарната комисия по туризъм, че текущите ремонти по пътищата към морето няма да препятстват туристопотока.

„Текущи ремонти сме се разбрали с фирмите да се извършват от понеделник до средата на петъчния ден, за да може трафикът за морето, който е най-засилен през уикендите, да не бъде препятстван от работата по магистралата“, заяви Василев.

Той отбеляза, че ще има няколко участъка с по-голям обем от работа, за което няколко седмици предварително ще бъде обявено на сайта на АПИ, за да може всеки да си направи план и организация на пътуването.

За Южното Черноморие, както и за Северното се планират доста ремонти, потвърди Василев и уточни, че на сайта на АПИ са качени картите за всеки от регионите.

В отговор на депутатски въпрос кои са най-спешните ремонти, които АПИ започва и как е осигурена безопасността на пътуващите български и чуждестранни туристи, Василев посочи обходния маршрут на Витиня, работата по тунел Ечемишка.

Шефът на АПИ каза още, че са локализирани рискови зони, които за са първите места за спешни мерки и изрази надежда да се сложи край на прираста на пътно-транспортни произшествия. „Когато ремонтите свършат, надявам се статистиката да бъде друга“, добави той.

Тодор Василев съобщи, че са предприети мерки всички мантинели, които в предходните месеци са нарушени, да бъдат възстановени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене