Storytel пусна още една книга на неврокопски писател!

Шведската компания, предоставяща едноименната стриймингова услуга аудиокниги Storytel пусна ново заглавие на родетият в град Гоце Делчев писател Веселин Стаменов. Това се случва само три месеца след като първата му аудио книга СВЯТА КРЪВ, направи своят дебют в платформата и направи истински фурор. Новата заглавие в световният каталог на Storytel на български език е вулгарният роман почиващ на достоверни факти ЖИВА МЪРША. Гласът на диктора отново е на актьора Звезделин Минков.

Той успява да извади реалността в България наяве, но чрез измислени герои. И става дума за онази реалност, за която говорят дори политици, но не дълбаят по темата. Веселин Стаменов е български журналист, издател и автор на книги, в които се разказват истории за контрабанда с наркотици, проституция и ред финансови измами.

На 23 април излезе новата му книга, написана на вулгарен език и свързана с реалността в България. Тя носи заглавието „Жива мърша“ и е част от каталога на издателство „Топ Преса медия груп„. Книгата представлява един забравен ръкопис по действителен случай, превърнат във вулгарен роман, за написването на който авторът е използвал дори полицейски досиета, презентират книгата от Storytel.

Читателите ще се върнат в 1994 г., времената на „бурния преход“, СИК и ВИС. Те за първи път ще могат да разберат за така наречената „погранична контрабанда с магарета“. Действието на вулгарния роман се развива в с. Граница, Кюстендилско и се разказва за това как по това време обикновените хора са били принудени от реалността, за да се приспособят към новите начини за изкарване на пари. Главен герои е Белин Митничаря, като в книгата се разбира малко повече за него, неговата банда и схемите, които върти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене