МЕГА СКАНДАЛ! Гръмна ли американска схема за правене на пари по която лудна целият Югозапад?

Целят Югозапад инвестира! Американски сайт за „правене на пари“ зариби стотици инвеститори в югозападна България и не само. Схемата на „БесТБай“ е проста – влизаш във въпросният сайт,  инвестираш някаква сума, ротацията започва да върти реклами пред очите ти и ти кликваш върху тези реклами.

Колкото повече кликваш върху рекламите, толкова повече се увеличава печалбата ти. Така например ако инвестираш скромната сума от сто долара при добра активност гледаш как в реално време сумата започва да става сто и пет, сто и десет, сто и двадесет и т.н. Работиш докато прецениш и тогава по правилата можеш да си изтеглиш парите. Ако доведеше друг човек да се регистрира получаваш по голяма доходност и комисионна от неговата инвестиция. Звучи прекрасно, нали?

На офертата предлагана от местни интернет дилъри откликнали хиляди хора. Само че от част системата на „БесТБай“ не работи. Слуховете носят, че е бамната, хакната или че направо е гръмнала, като поредната пирамида събрала парите на хората. Къде е истината? Хора направили сериозни вложения в схемата НАПРАВО ПИЩАТЯТ В РЕДАКЦИЯТА НА ТОП ПРЕСА. Сървърът на сайта е в далечната АМЕРИКА – САЩ, информацията се разпространява от човек на човек, има вложители, които твърдят, че още до довечера сайтът ще е отново активен и всичко ще е ок.

КЪДЕ Е ИСТИНАТА ПРЕДСТОИ ДА РАЗБРЕРЕМ! ТУК СМЕ САМО ДА НАПОМНИМ НЕЩО:

Пирамидите или на английски ponzi scheme са вечно актуален метод за измама. Тя е насочена към по-неопитни във финансово отношение хора. Използва се естественото желание на всеки човек да забогатее, което само по себе си не е лошо. Всеки иска да има по-висок стандарт на живот и всяка възможност, която се появи представлява интерес. По-неопитните обаче вярват, че това става лесно, бързо … и без особени усилия. Най-често се рекламират така, че да „инвестираш“ някакви пари и ще печелиш без да правиш нищо.

БЕЗ КОМЕНТАР!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене