Ограничават по график камионите на Е-79 и АМ „Струма“

АПИ въвежда рестрикции по най-натоварените пътни мрежи. От 15 юни до 11 септември, в пиковите дни и часове, се предлага да се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите „Струма“, главен път Е-79, „Тракия“ и „Марица“.

Целта е повишаване безопасността на движение и пропускливостта в дните петък и неделя, когато много хора тръгват на път.

Това предвижда проект на заповед за временна организация на движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъци от републиканската пътна мрежа.

Съвместната заповед ще бъде на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, директора на ГД „Национална полиция“ в МВР и изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация“.

Проектът на заповедта е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на АПИ – http://www.api.bg,в секция „Нормативна база“, подсекция „Проекти на нормативни актове“, и е изпратена на всички браншови организации на превозвачите за становища.

Предвижда се ограничаване на движението на МПС над 12 тона по следните участъци:

АМ „Струма“ – в петък от 16.00 часа до 20.00 часа в участъка от пътен възел „Благоевград – Север“ до Симитли за пътуващите към ГКПП „Кулата“, а в неделя от 17.00 до 21.00 часа, в участъка от Сандански до Кресна за пътуващите към София.

От 15 юни до 11 септември в петък от 16.00 до 20.00 часа и в неделя от 17.00 до 21.00 часа в двете посоки ще се спира движението на МПС над 12 тона по главен път Е-7, в участъка след Благоевград до Кресна.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене