Спънато делото срещу майката, обвинена в убийството на двете си деца

 

Кристина Дунчева не се яви в съда

Малчуганите са намушкани общо около 60 пъти

 

Делото срещу Кристина Дунчева, обвинена в жестокото убийство на двете си деца през 2020 г. в Сандански, не успя да стартира. Майката не се яви вчера в Окръжния съд в Благоевград по лични причини, научи „Топ Преса“.

Справка показва, че защитата на 32-годишната подсъдима е подала молба за отлагане на процеса, защото Дунчева има лични проблеми и няма как да се яви. „Топ Преса“ разбра, че не е представен болничен пред магистратите, а причината за нейното неразположение остава мистерия.

Дунчева е обвинена в заколването на двете си деца – момченце на 5 години и момиченце на 3 г. Според прокуратурата убийствата са с особена жестокост и по особено мъчителен начин за малолетните деца.

Кървавият сценарий се разиграва на 19 ноември 2020 г., по данни на прокуратурата жестоките убийства са извършени с няколко кухненски ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата, съобщават още от прокуратурата.

В хода на извършените съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

След ареста на Дунчева имаше съмнения за това дали не страда от психично заболяване, тъй като обвиняемата твърдеше, че няма никакъв спомен от случилото се.

Тогава Окръжният съд в Благоевград я изпрати в психиатрия, за да бъде установено дали може да отговаря за действията си и дали е осъзнавала какво върши. Дунчева бе в психиатрията в затворническата болница в Ловеч 30 дни. Там и беше извършена обстойна психоекспертиза и изследвания, за да се прецени какво да бъде лечението.

Георги Трайков и Дунчева - щастливи преди зверските убийства

Георги Трайков и Дунчева – щастливи преди зверските убийства

Експертите установиха, че тя страда от посттравматично разстройство, причинено от стрес заради дългогодишен тормоз от страна на съпруга й. Адвокатът на подсъдимата обясни, че в съдебната зала жената била във видимо лошо здравословно състояние, била е явно неадекватна и се е наложило да й дават вода и да я успокояват.

Но бе установено също така, че по време на зверското престъпление Дунчева не е била в състояние на физиологичен афект. При нея не е налице психично заболяване или друго освен личностово разстройство – емоционално нестабилна личност, което не е психична болест и спрямо обвиняемата може да бъде реализирана наказателна отговорност, обясняват от прокуратурата.

Понастоящем обвиняемата Кристина Дунчева е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Делото трябваше да стартира вчера, но това така и не случи поради невъзможността на подсъдимата да се яви заради лични причини. Какви са те към момента не е ясно, но според Окръжния съд в Благоевград са основателни и уважителни.

Делото бе отложено за 6 юни, когато трябва да започне по същество след близо 2 години циклене.

Каре: Домашно насилие

Кристина Дунчева спечели делото за домашно насилие. Георги Трайков е осъден на глоба от 1000 лева плюс разноските по процеса.

Магистратите взеха и друго решение. Те постановиха издаване на заповед за защита в полза на Кристина. На Георги Трайков е забранено да приближава жена си на по-малко от 200 метра, както и да приближава на по-малко от 20 метра местоработата й като касиер-домакин в гимназия в Сандански. Самият Георги така и не призна да е посягал на Кристина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене