Николай Бареков остава евродепутат

51305-632x358Николай Бареков окончателно реши да остане европейски депутат.

Заявлението на лидера на „България без цензура“ и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента за оттегляне от кандидатските листи на ББЦ в Пловдив и Варна вече е прието от Централната избирателна комисия.

„Колегите от Консервативната партия упражниха позитивен натиск към мен да развия своята кариера на високо равнище и да бъда един от водещите членове на Европейския парламент в Комисията по енергетика, както и в делегацията на ЕС, която преговаря с Русия и Иран“, обясни Бареков.

Евродепутатът посочи, че и без него ББЦ ще има изключително силна група в българския парламент.

„Желая успех на партиите, които ще участват в преговорите за съставяне на правителство. Дано всяка от тези партии да отстои интересите на избирателите си“, каза лидерът на ББЦ.

Той съобщи, че ще открие свои приемни в Пловдив и Варна. „За пловдивчани е също толкова важно да имат свой представител в Европарламента, колкото и в националния, а освен това градът ще има свой достоен представител в Народното събрание, независимо дали това ще е Анна Баракова или адвокат Дяко Дяков“, обясни Бареков.

Той коментира и решението на съда, който го оправда по делото за обида, заведено от Бойко Борисов.

„Изобщо не се радвам, че не съм посочен за виновен. Смятам, че е много лошо водещите политици в България да решават отношенията си в съда. Ако зависи само от мен, бих намерил начин всички тези съдебни дела да бъдат прекратени, но за жалост това не зависи само от едната страна, в случая от мен“, коментира лидерът на ББЦ./bnews/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене