Уикенд: Коце Маца си купи аржентински паспорт

Коце Маца

Костадин Хаджииванов-Коце Маца

Издирваният от Интерпол гангстер върти бизнес с контрабандни цигари в Гърция

Костадин Хаджииванов – Коце Маца, който е издирван от 3 години насам от Интерпол заради манипулиране на футболни мачове за нуждите на черното тото, е бил засечен от международните служби за сигурност на почивка в турския курорт Бодрум преди около месец, научи „Уикенд“ от свой надежден източник.

Според информатора ни Коце Маца бил задържан за няколко часа в полицейското управление в Бодрум, докато тамошните ченгета направят справка по чие искане сенчестият бизнесмен е обявен за издирване. Впоследствие обаче Хаджииванов бил освободен тихомълком и оставен да напусне южната ни съседка.

Родните власти разполагат с информация, че Хаджииванов притежава аржентински паспорт, който бил съвсем легално издаден в Южна Америка след инвестиция на висаджията в Аржентина в размер на 1 милион долара.

Иначе Коце Маца, някогашен съратник на висаджийското величие Митко Маймуняка, продължава да върти далавери, като този път се е заел с контрабанден внос на цигари в Гърция.

„Хаджииванов е сред най-едрите контрабандисти на цигари от Турция за Гърция. Всяка седмица негови подставени лица внасят между 2 и 4 тира с цигари „Марлборо Лайт“ пакет, които се произвеждат в нелегална фабрика в Турция. Месечната печалба на Коце Маца от тази дейност надхвърля 1 милион евро. Неговата престъпна дейност не се развива в България, тъй като той отдавна няма покровители сред родните митничари и шефове в НАП“, твърди столичен антимафиот.

Костадин Хаджииванов, дългогодишен бос на футболния клуб „Беласица“ (Петрич), се сдоби с гангстерски ореол преди 6 години, когато бе закопчан в Гърция и екстрадиран в Германия за контрабанда на цигари. Тогава той лежа няколко месеца в немски арест и бе освободен, след като плати огромна глоба на хазната в Германия. При завръщането си в България Хаджииванов похвали родното правосъдие и обяви, че немското правораздаване е фашистко. Винаги изтупаният в маркови костюми аферист обаче не се радва много на свободата си в България, тъй като срещу него стартира разследване за укриване на данъци, уреждане на футболни мачове и контрабанда. Тогава той забегна в Макао и стана дясна ръка на азиатския топ мафиот Дан Тан, бос №1 на черното тото в света.

След като Дан Тан бе арестуван, Костадин Хаджииванов свидетелства срещу началника си и бандата за манипулиране на мачове и това му позволи да отърве затвора. Въпреки това той е издирван от Интерпол по други обвинения, свързани с международни данъчни измами.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене