Общински куклен театър – Благоевград с инициативи в Европейската нощ на музеите

„Фолклорна магия от Пирин” ще бъде представена в събота /14 май/ от 16 часа, в залата на кукления театър (бивш Младежки дом). Това е спектакъл, който преди всичко изненадва с темперамент и невероятна фантазия. Инициативата , в която Общински куклен театър – Благоевград се включва, в отбелязването на нощта на музеите, с РИМ-Благоевград е с цел популяризиране и подкрепа културните дейности в града и региона. Адресът на представлението e както за деца, така и за възрастни и ще е с вход свободен.

Това е една история за всеки човек, който обича своите корени, вълнува се от своята история и се стреми да опази традициите на народа си. Такова е и посланието на постановъчния екип към всички зрители.Постановката е без текст, нетипично, но ярко изразително представление. Актьорите пеят и свирят на живо и умело създават незабравими герои, използвайки автентични предмети от българския бит на принципа на импровизация пред погледа на зрителя.Жанрът „фолклорна приказка” предразполага към развихряне на човешката фантазия до краен предел, за да се пренесе зрителя в един неочакван свят.

На пръв поглед всичко изглежда като на шега, но в действителност фолклорните елементи така се съчетават на сцената, че се получава един синкретичен спектакъл, бликащ от хумор, но в същото време изпълнен със сериозно внушение. Една фолклорна магия оживява пред очите на публиката. Записът на музиката е направен със специалното участие на Берковската духова музика с аранжименти и на Росен Георгиев и Красимир Георгиев.*

Сезон 2021/2022 на “Общински куклен театър – Благоевград” се реализира с подкрепата на Едногодишна програма за подкрепа на частни и професионални организации в областта на изкуствата на Национален фонд „Култура“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене