Факултетът „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ с редица инициативи за Европейската седмица на общественото здраве

От 16 до 20 май 2022 г. ще се проведе Европейска седмица на общественото здраве, организирана от Българската асоциация по обществено здраве и Европейската асоциация по обществено здраве. Като редовни членове на асоциациите, преподавателите от катедра „Логопедия“ и катедра „Кинезитерапия“ към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ организират редица инициативи, имащи за цел да повишат осведомеността относно общественото здраве. Седмицата ще стартира с безплатна диагностика на постурални нарушения и диагностика на слуха.

На 16 май (понеделник) от 09:00 ч. до 12:00 ч. в зала 111 (Учебен корпус № 8) ще се проведе безплатна диагностика и консултация със специалист при деца и юноши с постурални нарушения и проблеми с гръбначния стълб.
От 09:00 ч. до 11:00 ч. в зала 101 (Учебен корпус № 8) преподаватели от катедра „Логопедия“ ще извършват безплатна диагностика на слуха.

В същия ден от 11:00 ч. до 12:00 ч. в зала 106 (Учебен корпус № 8) и онлайн в платформата BigBlueButton ще се проведе семинар „Информираност за комуникативните нарушения сред младите хора“, който има за цел да запознае младежите с превенцията и ранното откриване на комуникативните нарушения и естеството на работа на логопеда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене